stempeltechniek nail art

How To | Nail Art stempeltechniek

Nail art kun je op verschillende manieren maken. Denk aan diamantjes, steentjes, stickertjes of iets zelf maken. Maar zelf ben ik de laatste tijd gek op de stempeltechniek. In het begin kon ik er niets van maar nu heb ik een beetje door hoe ik leuke creaties kan maken. Vandaag deel ik met jullie graag tips en tricks hoe je dit het beste kan.

 

stempeltechniek nail art

Wat is het?

Stempel nail art, het woord zegt het eigenlijk al je gaat stempelen. En dan bedoel ik natuurlijk niet zoals op de basisschool met lettertjes. Ook al is het eigenlijk wel dezelfde techniek. Je stempelt eigenlijk een plaatje met nagellak op je nagels. Nu heb je geen kant en klare stempels te koop om dit te doen, dus hebt er wel een aantal dingen voor nodig.

stempeltechniek nail art

Image Plates

Image plates is eigenlijk niets anders dan schijfjes met verschillende patronen en plaatjes erop. Deze gebruik je om je nagels op te vrolijken. De meeste image plates hebben een bepaald onderwerp per schijfje zodat je alles bij de hand hebt. De bekende merken voor images plates zijn Konad en Bundle Monster. Bij Konad betaal je al snel € 5 voor één image plate. Bij Bundle Monster zijn ze gelukkig al iets goedkoper! Zelf koop ik vaak mijn image plates via Ebay. Stuk goedkoper en het werkt gewoon goed!

stempeltechniek nail art

Image plates houder

Dit is eigenlijk iets wat je niet per se nodig hebt maar wat wel fijn werkt. Het enige nadeel is wel dat je image plate rond moet zijn en dat is niet altijd het geval. Mocht je dit nu niet hebben kun je ook een stukje keukenrol eronder liggen. De schuift je image plate niet weg en je overtollige nagellak komt meteen op het stukje keukenrol. Meteen makkelijk om alles op te ruimen na der hand.

Nagellak

Hier kan ik kort en krachtig over zijn, je kunt gewoon elke nagellak gebruiken die je wilt. Er zijn natuurlijk wel speciale stempel lakken maar zelf gebruik ik gewoon nagellak, puur omdat je dan ook veel meer kleuren kunt gebruiken. Wel een tipje is om nagellak te gebruiken die goed dekkend is. Anders zie je het leuke patroontje nog niet op je nagel zitten.

stempeltechniek nail art

Stempelkussen en schraper

Het klinkt best ingewikkeld moet ik bekennen als ik dit zit te typen maar eigenlijk is het zo simpel als iets. Je brengt wat nagellak aan bij het plaatje die je wilt op de image plate. Je schrapt de overtollige nagellak eraf zodat er alleen nog maar nagellak in het patroon zit. Je zet je stempelkussen erop en klaar is je stempel! Zelf heb ik de schraper en stempel kussen van Konad. Maar als je wilt kun je zelfs een oud bankpasje gebruiken als schraper. Wat ik wel fijn vind aan het stempelkussen van Konad is dat je een groot en een klein kussentje heb. Van de week heb ik een ander setje besteld op Ebay. Ben benieuwd of dat die net zo goed is als diegene die ik nu heb.

stempeltechniek nail art

stempeltechniek nail art

Nu komt eigenlijk het moeilijkste van allemaal, het patroon netjes op je nagel stempelen. Ik geef heel eerlijk toe dat ik hier echt veel voor heb geoefend. De tip is om uiteindelijk je vinger zelf te bewegen en het stempelkussen stil te houden. Je rolt dus als het waren je vinger over het stempelkussen. Natuurlijk komt er altijd wat nagellak buiten je nagels, maar omdat het maar een heel dun laagje betreft kun je dit gemakkelijk weg halen met nagellakremover. Of je kunt er voor kiezen om wat liquid tape rondom je nagel te doen.

purple flowers

Zelf ben ik laatste tijd alleen maar aan het stempelen. Het maakt je nagel meteen een stuk vrolijker. Omdat ik het zo leuk vind heb ik ook nog nieuwe image plates besteld op Ebay. Zodra ze binnen zijn laat ik deze natuurlijk aan jullie zien!

Ook heb ik nog meerdere technieken die je kan toepassen tijdens het stempelen. Maar dat komt een volgende keer aan bod!

Maak jij eigenlijk wel eens gebruik van de stempeltechniek?

♥ Nicky

16 comments
 1. Ziet er echt superleuk uit. Ik maak er eigenlijk nooit gebruik van. Maar dat komt doordat ik alleen gellak gebruik en dan wordt t toch alweer ietsje ingewikkelder! 🙈

  1. Het kan ook met gel, moet je alleen tussendoor het plaklaagje eraf halen maar heb het zelf nog niet geprobeerd. Zal het binnenkort eens doen en dan laat ik het je wel weten of het lukt 😉

 2. Dit ziet er echt heel leuk uit..Ik denk dat ik er helemaal niks van zou kunnen alleen haha!

  1. Natuurlijk wel 😉 Veel oefenen en dan komt het vast goed!

 3. Wat krijg je daar een leuk resultaat van zeg! Leuk gedaan!

  1. Dank je wel! Ja zo kun je heel veel kanten op.

 4. Ik vind het er bij anderen altijd onwijs leuk uit zien. Bij mezelf lukt het dan nooit zo goed 🙂

  1. Dat had ik dus ook! Alleen door het veel oefenen is het gelukt, dus ik weet zeker dat het jou ook lukt!

 5. Wauw die laatste foto! Prachtig zeg! Zelf ben ik echt een sukkel met nagels haha, ik heb er ook geen geduld voor. Ik pruts liever met mijn haren ;-)!

  Liefs! Rosie

 6. Heel erg leuk. En mooi. Anders dan std gelakte nageltjes.

 7. Super mooi! Bij mij worden de kleuren wat vager, weet jij hoe ik dit kan oplossen?

  1. Hoe bedoel je dat de kleur vager wordt? Het kan namelijk zijn dat de pigmentatie van de nagellak niet goed genoeg is om mee te stempelen.

   1. Dat zou kunnen ! Ik gebruik geen speciale nagellak. Is dit nodig? Ik kan helaas geen foto uploaden.

    1. Nee hoor dat is helemaal niet nodig. Ik zou gewoon een ander merk proberen of een andere kleur.

 8. Heb al wat stempelpogingen gedaan bij mijn dochter maar er komt echt geen stempel op de nagel ook niet op de stempel zelf, Heb nagellak van de kruidvat maar ook andere merken geprobeerd geen stempel!

  Wat doe ik verkeerd??

  1. Aangezien je al meerdere nagellakken hebt geprobeerd ligt het denk ik of aan je stempelkussen of aan de stempelplaat. Maar ik vind het lastig te zeggen wat je verkeerd doet zonder dat ik het zelf heb gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *